20. heinäkuuta 2012

Paluumatka Runoilijan tien entisyyteen

Olen joskus saanut lahjaksi Ruoveden Kotiseutuyhdistykseltä Juhani Valannon 1998 julkaiseman kirjan Matka entisyyteen, S/S Tarjanne 90 vuotta. (Nyt jo 104 vuotta). Siinä kerrotaan paitsi Näsijärven sisävesilaivoista myös monipuolisesti Ruoveden rikkaasta kulttuurihistoriasta taiteilijoineen.


Lainaus kirjasta: "Tarjanne on ainutlaatuinen elävä muistomerkki menneitten sukupolvien elämänmuodosta, sillä voi todella tehdä matkan entisyyteen, Suomen kauneimpiin maisemiin Runoilijan tiellä. Siellä voi kokea sen saman lumon, joka on saanut niin monet kymmenet suomalaiset taiteilijat luomaan parhaita teoksiaan. On varmaan myös ainutlaatuista koko maailmassa, että sama laiva on samaa reittiä samoina vuoropäivinä kyntänyt jo yhdeksän vuosikymmentä." 

16. heinäkuuta 2012

Naksha-kirja Bangladeshista

Muutamalla markalla vuosia sitten ostamani Naksha-kirja kertoo Bangladeshin käsityöperinteistä. Kuvassa oleva Garo-tyylinen kori on Mymensinghista. Suomalaiset maahantuojat vakuuttavat, että heidän artikkelinsa ovat peräisin vain sellaisilta tuottajilta, jotka eivät käytä lapsityövoimaa.