31. tammikuuta 2014

Talviurheilumuistoja kisojen alla

Ennen oli kivaa kotona talvikisojen aikaan: Uusi Asa-radio oli auki, kukin teki askareitaan ja välillä kokoonnuttiin toosan viereen jännäämän Hakulista ja kumppaneita, Noposen ja Tiilikaisen nostatuksin. Luin Yhteishyvä-lehdestä, että tv:n ääressä vietetään olympialaisten aikaan useita tunteja päivässä. Telkkarin seurassa vielä läppäri. Twitter kuulemma tuo lisäarvoa; sieltä saa nopeimmin uutiset. Ja seuran pitää kuulemma olla hyvää. Meille riitti oma perhe, ja kuunteleminen oli hauskaa, kun selostajat suorastaan runoa väänsivät. 


Isäni oli kova hiihtämään, osallistui vielä yli-ikämiehenäkin tullilaitoksen kisoihin. Tässä ollaan Torniossa ja kuvassa on myös äskettäin edesmennyt Eero Mäntyranta. Isä ja Eero merkitty tekstein kuvaan.  Asa-radion kuva on netistä. Samanlainen kuin meillä, mutta kovaääniskaapissa oli vähemmän suojarimoja.

5 kommenttia:

 1. Minunkin isäni oli valtion palveluksessa. Hän ei ollut erityisen hyvä hiihtäjä, mutta innokas hän oli. Hän piti huolen että kaikilla meillä lapsilla (7) oli hyvät sukset.
  Urheilua seurattiin ja tuloksia hänen toiminnastaan näkee vieläkin. Pikkuveljeni nimittäin voitti eilen Suomen mestaruuden veteraanien (50 v.) hallikisoissa Pirkkahallissa 1500 metrin juoksussa.
  Onhan ne mukavia muistoja. Minäkin tykkäsin niistä selostajista. Varsinkin Pekka Tiilikaista oli mukava kuunnella.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sulo kommnetista! Onnea pikkuveljellesi. Isäni oli hiihtämisen lisäksi myös yleisurheilumies. Pokaaleja ja mitskuja plus kunniakirjoja on paljon kaapissa. Hänkin huolsi suksemme tosi hyvin; oli aina ilo lähteä hiihtelemään koulun jälkeen. Kaikki kansanhiihdot suoritettiin ja hihamerkit ommeltiin anorakkiin. Koko perheen voimin olimme välillä ladulla. t. Outi

  VastaaPoista
 3. Ihmeellinen tämä netin maailma! Osuin tälle sivulle etsiessäni ihan muuta. Oma, jo edesmennyt isäni, oli myös tullilaitoksen palveluksessa. Hän osallistui myös tullin hiihtokilpailuihin ja hallussani on vanhoja tullin lehtiä, joissa on kisoista kuvia. Eero Mäntyrantakin niissä näkyy tietysti. Etsin omaa isääni oheisesta kuvasta mutten löytänyt. Olen melko varma, että alarivissä toinen oikealta oleva mies on sukunimeltään Hara, muistaakseni Reino Hara. Hän kävi aika usein kotonamme Helsingin Kontulassa 1960 ja 1970 luvuilla. Näistä vanhoista ajoistani bloggailen itse.

  VastaaPoista
 4. Ihmeellinen tämä netin maailma! Osuin tälle sivulle etsiessäni ihan muuta. Oma, jo edesmennyt isäni, oli myös tullilaitoksen palveluksessa. Hän osallistui myös tullin hiihtokilpailuihin ja hallussani on vanhoja tullin lehtiä, joissa on kisoista kuvia. Eero Mäntyrantakin niissä näkyy tietysti. Etsin omaa isääni oheisesta kuvasta mutten löytänyt. Olen melko varma, että alarivissä toinen oikealta oleva mies on sukunimeltään Hara, muistaakseni Reino Hara. Hän kävi aika usein kotonamme Helsingin Kontulassa 1960 ja 1970 luvuilla. Näistä vanhoista ajoistani bloggailen itse.

  VastaaPoista
 5. Hei! Ihmeellinen on tosiaan tämä netti. Reino Harahan se siinä. Oli kantajana isäni hautajaisissa, hyvä ystävä ja urheilutoveri. t. Outi

  VastaaPoista